Zimní burčák

Mohlo by se jednat o pozdní burčák z klasických hroznů – pokud bychom mluvili o burčáku při kvašení ledových vín, ale není tomu tak. Tady mám na mysli rozkvašený zákvas při výrobě sake, která tradičně probíhá během zimních a jarních měsíců. Když jej použijete tak, jak ho Pán Bůh stvořil, bez jakéhokoli filtrování a ještě za […]

Zimní burčák Read More »

Povánoční redukce

Není nad to vykročit do Nového roku úspěšně, tak říkajíc pravou nohou. Po dnech plných slazených i jiných dobrot by někomu možná přišlo vhod seznámit se s něčím sladkým, v čem ale žádný přidaný cukr není, a co má navíc různé zdravotní benefity. O čem mluvím? O amazake. Jedná se o tradiční japonský nápoj vyrobený pouze z rýže

Povánoční redukce Read More »

Jak to vlastně všechno začalo

Vcelku nenápadně. 🙂 Ani jsem to netušil, ale Kaori se sama posledních několik let věnovala pěstování kódži a výrobě miso, a výsledky jejích aktivit jsme mívali pravidelně na talíři. Vždy jsem jenom zíral, jaké to byly skvěle dochucené věci. No, a jednoho dne, když jsem tak špekuloval nad tím, co bych si mohl najít jako

Jak to vlastně všechno začalo Read More »

Nákupní košík