Šťavnatá kuřecí prsa

Máme za sebou recepty na přípravu šiokódži a šójukódži marinád a nakládané okurky za pomoci šiokódži marinády s amazake a zázvorem. Jo, a taky ten květák nám přibyl na seznam. Chcete si teď ke vší té zelenině na talíři dát i kousek šťavnatého masa?

Pravda – kuřecí prsa moc synonymem šťavnatého masa nebývají. Ale to je jen chybami na straně kuchařů, protože pokud postupujete při jejich tepelné úpravě správně, dostanete z nich krásně šťavnatá a současně libová sousta. Tak pojďme na to.

Pro dnešní recept budeme potřebovat zmiňovaná kuřecí prsa (předpokládáme porci asi 300 g masa), šiokódži marinádu, vodu a sake. Kuřecí prsa potřeme lžicí šiokódži a necháme přes noc v chladu. Pokud ale máte ukrutný hlad, popřípadě návštěvu za dveřmi, bude masu stačit i třeba jen hodinka ležení.

Po namarinování dejte maso na pánvičku či do kastrůlku, podlejte dvěma lžícemi vody a dvěma lžícemi sake, a sporák pusťte na střední stupeň. Když voda se sake začnou vřít, otočte maso na druhou stranu, zakryjte pokličkou a sporák stáhněte na slabo. Nechte prohřívat pět minut. Po pěti minutách sporák vypněte a maso nechte ještě 15 minut pod pokličkou dojít.

Když jsem si tento recept připravoval poprvé, pochyboval jsem, zda uvedené časy zajistí masu dostatečnou přípravu, ale výsledek byl vážně skvělý. Zkuste. Uvidíte.

Diskuze

Your email address will not be published. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík