Dnes opět žádné veliké vaření. Ale pokud si najdete (delší) chvilku, můžete připravit skvěle vypadající a chutnající svačinku třeba pro své dítko do školy (nebo svého partnera/partnerku, popřípadě pro sebe).
Řekl jsem si, že s přicházejícím jarem je čas na něco barevně působivého a čerstvého. Klasický barevný japonský sendvič. A samozřejmě, že při jeho přípravě využijeme nějakou tu fermentovanou potravinu. 😊
Náplň nemusíte kopírovat přesně podle mne – můžete si ji klidně více či méně upravit. Já se kouknul na pár příkladů z japonských internetů 😊, kouknul do ledničky, co je zrovna po ruce, a výsledkem je tento sendvič, který mi dcera schválila jako „MOOOOOOC DOBRYYYYYYYY“. 😊
V prvé řadě budeme potřebovat toustový chleba. Jestli budete mít možnost použít japonský šokupan, tak neváhejte. To je úplně jiná třída. Pokud byste jej ve svém dosahu neměli, ale chtěli byste jej vyzkoušet a zjistit tak, co je na něm skvělého, dám Vám do příštího článku recept.

Dalšími nezbytnostmi (popřípadě zbytnostmi, pokud si recept upravíte dle svého) jsou jarní zelí, paprika, mrkev, sýr, šunka, vajíčko, tvaroh, majonéza, miso a hořčice. Z vajíčka jsem si udělal kulaté volské oko – tak, aby se mi dobře vešlo mezi plátky chleba. Osolil, opepřil. Nastrouhanou mrkev prosolil dvěma špetkami soli, promíchal, nechal odstát a pustit vodu a pak vymačkal. Následně jsem ji dochutil citronovou šťávou a trochou medu. Zelí jsem nakrájel na tenoučké proužky. Šunku taky nakrájel na proužky a orestoval. Papriku nakrájel na tenké proužky. Miso smíchal s majonézou. Plátky chleba namazal – jeden tvarohem a hořčicí, druhý tvarohem a směsí misa a majonézy. Pokladl připravenými ingrediencemi, přiklopil, a pak pěkně těsně zabalil do potravinářské fólie. Pro snadnější konzumaci během přestávky jsem sendvič přeříznul napůl. Hotovo. 😊

