Květák v amazake octu

Křupavou zeleninu já rád. A pokud je i dobře ochucená, je to paráda. No, a toto vše tento nakládaný květák splňuje.


Už si umíme udělat amazake, šiokódži a šójukódži (a pokud ne, koukněte na předchozí příspěvky), tak se dnes podíváme na jejich další možné použití. Pro dnešní recept sáhneme po amazake a šikódži, a spolu s octem si z nich připravíme sladký ocet amazu. Uvidíte, jak krásně to půjde dohromady se zmiňovaným květákem.

Než přistoupíme k samotné přípravě květáku, uděláme si sladký amazake ocet, a to tak, že smícháme půl šálku amazake s polovičním množstvím octa a čtyřmi lžícemi šiokódži. 

Uvažujme dávku asi 200 gramů květákových růžiček, rozdělených, popř. nakrájených na jednosoustní velikost.

Růžičky vhodíme do vařící vody a krátce spaříme – stačí dvě minutky. Scedíme a necháme mírně vychladnout. Pak růžičky dáme do nějakého pevnějšího igelitového sáčku, ve kterém je zalijeme třemi lžícemi amazake octa se lžicí vody. Přihodíme jeden bobkový list. V sáčku růžičky květáku s marinádou dobře promneme, a sáček odložíme na dvě až tři hodinky do ledničky.

Dobrou chuť. Ham. Křup. Hmmm.  😊

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík